Hopliedenkade verfleurt

Vrijdagochtend was er op de Stadstuinderij in de Piushaven een bijzondere actie. De bewoners van de 120 appartementen in wooncomplex de Hopliedekade waren uitgenodigd om daar een balkonbak in ontvangst te nemen en te vullen met bloemen en planten. Er hangen nu 100 kleurrijke bloembakken aan de balkons op de Hopliedenkade.

Het idee is ontstaan bij Janneke de Vries, initiatiefneemster van de verkiezing ‘t Schonste STròtje van TIlburg 2015’ in december vorig jaar. “Ik hoorde verhalen over de uitstraling van het gebouw en dacht meteen: maar als alle bewoner hun balkon verfleuren dan ziet dat er heel anders uit.”

Na gesprekken met de woningcoöperatie en diverse bewoners zijn deze laatste zelf actief aan de slag gegaan om daarvoor het animo te peilen. Met behulp van Piushaven Levend Podium en TIlburg Knapt Op kunnen we ervoor zorgen dat het hele vooraanzicht van het complex aan de Hopliedenkade verfleurt. Op deze manier komen de bewoners aan de haven ook in contact met het groen en de mensen van Stadstuinderij Piushaven. Groen verbindt!

‘t Schonste Stròtje van Tilburg 2015’
Stichting OpGroeneVoet organiseert dit jaar voor het eerst deze verkiezing. Zij vindt dat Tilburg een mooie en actieve stad is maar dat zij best wat mooier en groener mag. Omdat elke straat of stuk straat, flat of wijk haar identiteit en voorkeuren heeft, is het leuker om deze naar eigen smaak te verfleuren, beplanten en aan te kleden.

Inmiddels hebben al meer dan 30 (stukken) straat , pleinen, flats en woonvormen zich ingeschreven om in hun straat aan de slag te gaan voor de titel ‘t Schonste Stròtje van TIlburg 2015’.
De eerste geveltuintjes zijn zowel door de gemeente als door bewoners zelf aangelegd, buurt & feestcomités’s opgezet, potgrond en planten gesponsord, boomtuintjes ingezaaid en vensterbakken gevuld. Er is veel in gang gezet!

“We denken en hopen dat het veel meer oplevert dan alleen maar mooie, fleurige straatjes; schone straten blijven namelijk ook langer schoon en voelen veiliger. Men gaat samen aan de slag en daardoor leer je je buren (beter) kennen. De leefbaarheid en biodiversiteit in de buurt verbetert daarbij ook natuurlijk.

Daarbij, bloemen en planten stralen positiviteit uit, men wordt er simpelweg vrolijk van.

Het hoeft helemaal niet veel tijd of geld te kosten om een kleurig resultaat te verkrijgen.
Iedereen kan hieraan meedoen en we willen daar als Tilburgers graag bij helpen”
Janneke de Vries (OpGroeneVoet) 

Het bericht Hopliedenkade verfleurt verscheen eerst op Piushaven.