Herinrichting openbare ruimte aan de zuidzijde van de Piushaven

De openbare ruimte in de Piushaven wordt gedeeltelijk opnieuw ingericht. Aan de zuidzijde van de Piushaven wordt
gestart met de aanleg van het havenpark. Iedere Tilburger kan straks genieten van het groen aan het water, op loopafstand van de stad. Het havenpark begint aan de Hopliedenkade aan de zuidzijde van de havenkom en loopt door naar Jeruzalem tot aan de Meierijbaan.  De totale havenpark wordt anderhalve kilometer lang.  De uitwerking van het volledige plan vindt u hier.
Definitief ontwerp Havenpark Zuidoever

Toelichting plan Havenpark Zuidoever

Een van de deelprojecten is de herinrichting van de Vendelierskade aan de  zuidkant van de havenkom. Er zal een loopsteiger worden aangelegd en de kademuur wordt opnieuw gevoegd. Meerdere straten tot aan de brug Den Ophef
krijgen nieuwe verharding. De plantsoenen aan het Antoon van Rijenplein en in de Vendeliersstraat worden opnieuw ingericht en er komen speeltoestellen. Er  wordt gewerkt van maart tot september 2017. De beplanting volgt in het najaar 2017.

De aanleg van de rest van het havenpark volgt daarna waarbij er nieuwe verharding en groen wordt aangelegd. Met de aanleg van het havenpark zal ook de lang gewenste verbinding tussen Jeruzalem en De Werf, ter hoogte van de
Twentestraat, worden gerealiseerd door het aanleggen van een handbediend pontje. Het pontje, waarmee je als voetganger (eventueel met fiets) de oversteek naar de overzijde kunt maken, zal voor iedereen toegankelijk zijn.

Aannemer bedrijfVan Gelder heeft een app voor de mobiele telefoon zodat iedereen het project kan volgen

Ga naar de Playstore of Appstore en zoek Van Gelder – Werk in Uitvoering. Klik daarna op Project Vendelierskade om het te volgen.

 

17021756_1474722442548277_8828894351065903750_n

Klik op de foto voor volledige weergave

 

 

Het bericht Herinrichting openbare ruimte aan de zuidzijde van de Piushaven verscheen eerst op Piushaven.