Een project in de Galjoenstraat Tilburg gericht op de ontwikkeling van de voormalige Janusloodsen tot creatief woon&werkgebied

En, de BOUWplaats komt nu al tot leven, sterker nog, de BOUWplaats zit al bijna vol! Er wordt druk gebouwd, geklust en ingericht door de verschillende deelnemers want de meesten willen vanaf september van start in hun nieuwe werkplaats. En dat moet gevierd worden:

Vanaf september wordt ernaar gestreefd om dagelijks open te zijn tussen 10u en 19u voor een kopje koffie, flexwerken en tuinieren. Daarnaast zal het programma gaandeweg steeds meer ingevuld worden i.s.m.

DE BOMENLOUNGE, BOUWJAAR 84, BREATHWORK-IN-THE-GARDEN, BUURTBIERBROUWERIJ FIER BIER, FABLAB013 XL, GEERTJAN VAN OUWENDORP, GOED IS GOED, JANUS DESIGN, JOEL TOEANGE, DE KWEKERIJ, MARISA GOEDHART, MARK REUVERS, STUDIO DENKERS, PORTAGORA, COCO CHOCO, RIETTE SOMMERDIJK, RIK VAN STEGEREN, STICHTING SXL, URBAN TASTIN, VICTRO-ZORRO, STICHTING SXL EN VELE VRIENDEN VAN DE BOUWPLAATS WAARONDER WOODWORKS.

achtergrond:

In de voormalige Janusloodsen in de Galjoenstraat 35-37 in Tilburg, opent vanaf 12 sept de BOUWplaats. Een project dat zich richt op de uiteindelijke ontwikkeling van de Janusloodsen tot woon-&werkgebied met kleinschalige bedrijvigheid. Iedereen is deze dag welkom.

BOUWplaats is de komende 3 jaar het middelpunt voor bewoners, kinderen, ondernemers, zelfstandigen en creatieven die zich willen ontwikkelen binnen de thema’s Wijklandbouw, Urban-ambachtsmarkten en een Bouw(Speel)Plaats. BOUWplaats is een plek waar JOUW ambitie waargemaakt kan worden in zowel klussen, tuinieren als ondernemen, als straks in wonen en werken!

Creatief woon&werkgebied
BOUWplaats start op lichte wijze met initiatieven en events in de wijk. Zo kan het initiatief zich ontplooien tot een plek waar men tijdelijk gezamenlijk leert, creëert, ontwikkelt en ontmoet, met als uiteindelijk doel de voormalige Janusloodsen te ontwikkelen tot creatief woon&werkgebied ontworpen vanuit de behoefte van de toekomstige bewoners, ondernemers en omwonenden. Regie in eigen hand? Er zijn ook mogelijkheden voor een CPO-vorm (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

Nieuwe plattegrond

Het bericht BOUWplaats is open verscheen eerst op Piushaven.