GO-Drone AaBe Fabriek Tilburg

Bron: Omroepbrabant.nl

De oude wollenstoffenfabriek AaBe in Tilburg heeft én krijgt een nieuwe toekomst: in november is de eerste fase van de transformatie afgerond met de opening van het nieuwe wijkwinkelcentrum in deze voormalige textielfabriek. De oplevering van de volgende fase, waarbij ook de monumentale delen van de AaBe Fabriek gerestaureerd worden, staat gepland voor 2016. De AaBe Fabriek is dus een complex in ontwikkeling. Een drone vliegt over dit cultuurhistorisch erfgoed en toont de door de tand des tijds aangetaste AaBe Fabriek.

De voormalige textielfabriek AaBe, voluit Adolf van den Bergh, wollenstoffen- en wollendekenfabrieken, was een textielfabriek in Tilburg die bestaan heeft van 1929 tot 2008. Het textiel verdween naar landen waar goedkoper kon worden geproduceerd; in 1996 ging de fabriek dicht. AaBe verhuisde naar De Posthoornstraat totdat in 2008 het doek definitief viel. Het was daarmee de laatste Tilburgse textielfabriek die ten onder ging.
De fabriek aan de Fatimastraat wordt momenteel herontwikkeld tot winkelcentrum voor de stad en de Piushaven. Bij de herontwikkeling wordt de historische en monumentale kwaliteit behouden en hersteld, ook worden enige delen van het complex gesloopt en vervangen door nieuwbouw en openbare ruimte. Een verscheidenheid aan winkels in de woninginrichting en vrije tijd en ook een boodschappencentrum is gehuisvest op een winkelvloeroppervlak van in totaal 27.000 m2. Met deze nieuwe functie en de nieuwe structuur vormt het complex een belangrijke functie in het gebied Piushaven. Wout van de Wouw, van WOUW! Luchtopnames, vloog met zijn drone over het complex heen en neemt de kijker een paar minuten mee naar de fabriekshallen waar het zonlicht via tientallen gebroken ruiten de betonnen vloer raakt en waar de metershoge schoorsteen tot aan de hemel lijkt te reiken!

Meer informatie

Het bericht GO-Drone AaBe Fabriek Tilburg verscheen eerst op Piushaven.