GASTROVINO HARBOURY

Piushaven 3-02
5017 AN Tilburg
013-2088080

info@gastrovino-harboury.nl

Corona dwingt ondernemers tot creativiteit en dat leidt tot nieuwe initiatieven. Zo bouwden Marly Hendrickx en Hein Schlahmilch tijdens het voorjaar in de lockdown hun restaurant Harboury om tot een delicatessenwinkel. Voor Hein was het direct al een ‘pilot’ om een nieuwe loot aan de tak van hun bedrijf te creëren, voor Marly moest het zich eerst maar eens bewijzen.

 Op zaterdag 4 december opent Gastrovino-Harboury Wijn & Traiteur haar deuren officieel. Het uit noodzaak geboren initiatief heeft geleid tot een nieuwe winkel in de Piushaven met een uitgebreid assortiment wijnen en traiteurgerechten.
 ‘De keuken van het restaurant staat stil van twaalf uur ’s avonds tot tien uur de volgende dag.’ Dat is de redenatie van Hein. ‘Daar kunnen dus de gerechten voor de winkel gemaakt worden.’
Met die manier van denken gaan Marly en Hein op zoek naar meer synergievoordelen van twee bedrijven op nog geen honderd meter bij elkaar vandaan. Het restaurant kan bijvoorbeeld putten uit het wijnassortiment van de winkel. Op die manier is de wijnkaart zo’n driehonderd wijnen rijker.  Marly legt uit: ‘Alle wijnen uit de winkel kunnen in het restaurant gedronken worden. We hanteren de winkelprijs van de wijnen met een vaste toeslag voor de service. Andersom kunnen wijnen uit het restaurant in de winkel gekocht worden voor zeer concurrerende prijzen.’
  Een vriend en oud-collega van Hein, Bart van Doorn, is partner geworden en zal de dagelijkse leiding in de winkel op zich nemen. Meer dan twintig jaar geleden hebben ze elkaar leren kennen bij het wijnmuseum van Jean Arnaud. Bart blikt terug; ‘We hebben daar een geweldige tijd gehad; proeverijen georganiseerd, pallets wijn verkocht en uiteindelijk altijd vrienden gebleven.’ Bart is vinoloog aan de wijnacademie en heeft een jarenlange ervaring als wijnadviseur voor de horeca.
 Het voormalige informatiecentrum aan de Piushaven is van een saai kantoor omgebouwd tot een sfeervolle winkel. De naam Gastrovino zal een aantal Tilburgers bekend in de oren klinken. Het is een landelijk samenwerkingsverband van zo’n dertig zelfstandige winkels in wijnen en delicatessen. Na een grondige herstructurering van de organisatie had de stad geen winkel meer onder die naam. Voor de invulling van een exclusief assortiment en een professionele uitstraling vonden de drie ondernemers het belangrijk om zich bij deze club aan te sluiten.

‘Alle dagen weekend’ is hun motto. Als de levensgenieters die ze zelf zijn willen ze uitdragen dat je elke dag van de week kunt genieten van de heerlijkheden die ze in hun winkel bij elkaar hebben gebracht.

Gastrovino Harboury