Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven

Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven:

met pianoduo Sivan Silver en Gil Garburg i.s.m. Souvenir des Montagnards

18 september van 15.30 u tot 17.00u

Dinsdag 20 september staat het Israëlische pianoduo Silver en Garburg uit Berlijn in Theaters Tilburg, als opening van het nieuwe concertseizoen i.s.m. Souvenir des Montagnards. Speciaal voor de Piushaven programmeert Souvenir des Montagnards de eerste cultuurzondag bij Falcon op 18 september. Een stijlvolle start op niveau.

Kwaliteit en diversiteit

Kwaliteit als begin van een reeks diverse cultuurzondagen bij Falcon. Elke vierde zondag van de maand, gedurende najaar en winter, een andere culturele discipline in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falcon pand.  Martin Huijbregts van Fiori:”Als initiator van Falcon willen we de kwaliteit en diversiteit die de ondernemingen binnen Falcon uitstralen ook uitdragen in niet commerciële culturele activiteiten. En een bijdrage leveren aan het Piushaven programma in de winter zodat een breed publiek op een toegankelijke manier kan genieten van muziek, zang, dans, cabaret e.d. in een intieme huiskamerachtige setting.”

Silver en Garburg; een onafscheidelijk pianoduo

“Het is makkelijk om als pianoduo te imponeren met virtuositeit. Maar dat is lang niet genoeg. Wij willen onze luisteraars emotioneel raken.”
Ze zijn getrouwd, zowel aan de piano als in het echte leven. Sivan Silver en Gil Garburg vormen een pianoduo en zijn onafscheidelijk. De twee pianisten zijn perfectionistisch en studeren iedere dag zes uur. En dat houden ze al zeventien jaar vol. Het resultaat is er naar. In concertzalen als Carnegie Hall, de Weense Musikverein en de Berlijnse Philharmonie zijn ze kind aan huis. In zeventig landen traden ze al op. De pers looft hun samenspel als “adembenemend”, “opwindend”, “sensitief en volmaakt” (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Silver en Garburg presenteren een origineel programma. In alle hoeken en gaten speuren ze naar bijzonder repertoire. Schuberts Fantasie in f-klein – misschien wel het mooiste stuk voor quatre-mains – en Beethovens Große Fuge, twee klassieke meesterwerken, klinken naast verrassende arrangementen die je zelden hoort. Saint-Saëns bracht een hommage aan Liszt met een bewerking voor twee piano’s van de Sonate in b-klein die het stuk nog monumentaler en duivelser maakt. Saint-Saëns kreeg op zijn beurt van Debussy weer een eerbetoon: een nieuwe versie van Introduction et rondo capriccioso.

Kaartverkoop
Kaarten voor dit unieke concert kunt u reserveren bij EethuisTwintig in het Falcon pand aan de Piushaven. Kosten € 10 inclusief een consumptie naar keuze. E: info@eethuistwintig.nl o.v.v. 18 september cultuurzondagmiddag bij Falcon aan de Piushaven.

Falcon Cultuurzondagmiddagen in de Piushaven wordt mede mogelijk gemaakt door Piushaven Levend Podium. Kijk voor meer informatie op www.piushaven.nl/…. en op www.falcon-tilburg.nl

flyer goede kleuren Falcon 18 sept.

Het bericht Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven verscheen eerst op Piushaven.