Fabriekskwartier: een nieuwe duurzame wijk in de Piushaven

Een plek vol verrassingen

Wonen, werken, spelen en beleven in Fabriekskwartier: hier ben je thuis!

Geborgen plek in de stad die zeer divers is. De openbare ruimte is daarom niet rechttoe rechtaan. Fabriekskwartier is ‘poreus’ voor voetgangers en fietsers. Je kan via tal van routes door de buurt heen. Niet te missen is het groen in de buurt. Dit is het fundament onder het plan. Het plan start niet met de architectuur, maar met een uitdagende openbare ruimte met bijzondere relicten. De eerste karakterdrager staat er al; een groen bos en een reeks bijzondere laanbomen. Deze blijven en zorgen vanaf dag één voor een volwassen groen beeld. Wonen en werken fuseert hier met het groen. Bomen groeien tot aan de gevel waarmee men echt het gevoel heeft in de natuur te wonen, midden in de stad.

Wonen in Fabriekskwartier is uniek. Bewoners wonen in een autoluwgebied, in een duurzame nieuwe wijk met een stoer eigen karakter. De stedelijke opzet van de buurt met afwisselende pleinruimten, stegen en een gevarieerd aanbod van woningen met eigentijdse woonvormen zorgen ervoor dat iedere bewoner zich thuis voelt in de wijk. Hier komt een weergaloze ontwikkeling voor de moderne stedeling op zoek naar een eigen stek. Hier is het rustig wonen met alle voorzieningen in de buurt. Ook dat maakt wonen in het Fabriekskwartier uniek. Lopend of op de fiets ben je zo in het bruisende centrum van Tilburg. Langs de haven en in het nieuwe Fabriekskwartier is bovendien ruimte genoeg voor ontspanning.

Triborgh bouwt aan groen fundament
Triborgh is samen met het projectbureau Piushaven volop aan de slag met de transformatie van het gebied tussen de Piushaven en de AaBe fabriek. De ontwikkeling heeft de naam Fabriekskwartier gekregen die staat voor het verleden van de locatie. Hier komt een uniek woongebied met een ruw randje dat een voorbeeld gaat  worden  op het gebied van duurzaamheid. Kernwoorden zijn; innovatie, duurzame mobiliteit, water en groen, ontmoeting en een ruim aanbod aan woningen, werkplekken en mogelijkheid voor één horecagelegenheid. Dit wordt dé plek voor de actieve stedeling. Gestart wordt met een bijzondere openbare ruimte als fundament onder het plan.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in Fabriekskwartier aan de Piushaven in Tilburg? Neem gerust contact met ons op of schrijf je in op de nieuwsbrief via de website. www.fabriekskwartier.nl

Het bericht Fabriekskwartier: een nieuwe duurzame wijk in de Piushaven verscheen eerst op Piushaven.