Fablab013 gaat XL

Fablab013 opent in september een grotere locatie in De BOUWplaats aan de Galjoenstraat 37. Zes kavels in een grote fabriekshal nabij de Piushaven, Tilburg. Ze blijven nogvgewoon werkzaam aan het Stadhuisplein 354.

Broedplek-a-gogo.
Kruisbestuiving loert en lonkt en dat is te merken aan de drukte en rumoerigheid in De BOUWplaats aan de Galjoenstraat. Niet alleen Fablab013 gaat zich daar vestigen namelijk: meerdere ondernemers en creatieve collectieven zitten om Fablab013 heen. BOUWplaats wordt een sissend hete broedplek met verkoeling van de Piushaven om de hoek.

Wat gaat Fablab013 daar doen?
Een nieuw machinepark is inmiddels onderweg. Met meer vierkante meters kan het lab groeien in het doel een kennis- en netwerkcentrum te zijn dat zich richt op innovatieve technieken op een laagdrempelige manier. Met bijkomende ruimte voor het faciliteren van de grote(re) groepen, voor workshops, lezingen en artistieke projecten. Voorop staat dat Fablab013 zich kan schikken naar wat er nodig is ofwel: faciliteren wat de leden, partners en klanten willen. Met diezelfde groep gaat Fablab013 XL de samenwerking aan wat betreft de indeling en inrichting van de nieuwe locatie en dat is exact wat De BOUWplaats voor ogen heeft. Samen inventariseren welke behoeftes, wensen en ideeën er liggen en zo ontstaat een goede basis om mee van start te gaan en wat helemaal past bij het Fablab-principe.

 

Achtergrondinformatie

Het bericht Fablab013 gaat XL verscheen eerst op Piushaven.