EXPOSITIE “Een zaak van tekenen”

Tot en met 6 juli 2014 gaan figuratieve en abstracte tekeningen een spannende dialoog aan met de ingerichte/gemeubileerde ruimtes bij De Zaak Design en Advies.

Tekenen: een zaak van hart, hoofd en handen. Door middel van potlood, pen, houtskool, krijt, verf, mes of schaar worden sporen achtergelaten op of in papier. Die sporen worden vormen, abstract of figuratief. In de ruimte geplaatst gaan ze een dialoog aan met hun omgeving, ontstaat spanning of juist rust. Als kijker wordt je op het puntje van je stoel gezet, wordt je gevoel en je denken tot het uiterste gedreven of wordt je juist aangemoedigd eens rustig achterover te leunen om tot diepe contemplatie over te gaan. Elke tekening die hier hangt is bedoeld om te raken en dat zie je terug in de onderwerpen en in de manier van werken. Materiaal en vorm ontmoeten elkaar, dagen elkaar uit, vullen elkaar aan.

Deelnemende kunstenaars:
Moritz Ebinger. Lin Gerrtise, Meinbert Gozewijn van Soest, Kim Habers, Ulla Hase, Hugo Palmar, Guido de Pooter, Tineke Schuurmans, Riette Wanders

aangevuld met enkele werken uit de collectie van de Verbeke Foundation en een selectie van vazen van Moritz Ebinger.

Adres:
De Zaak
Lourdesplein 1
5017 AK Tilburg

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur
Zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Meer informatie op www.dezaakdesign.com

 

Het bericht EXPOSITIE “Een zaak van tekenen” verscheen eerst op Piushaven.