Evenementen

deinig op, om en aan het water

deinig op, om en aan het water


Piushaven Levend Podium!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben al jaren op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren.

Kermis te Water met De Coronas

Tijdens de Kermis te Water treden De Coronas 4x op met hun standupmusic. Op 20 juli 2018 om 21.30 – 23.30 uur is het zover.

Kermis te Water Hop Lindy Hop

Op vrijdag 20 juli om 20:00
wordt Kermis te Water swingend geopend met live muziek en dans met als rode draad Lindy Hop.
Piushaven Levend Podium
Piushaven 3-02, 5017 AN Tilburg (gemeente)

Oud Tilburgsch Fietsduiken

Dispuut Black Amp & White organiseert dit fiets er maar in festijn, zie http://www.otfd.nl

Tuinconcert Villa Pastorie

Villa Pastorie organiseert 3 spraakmakende tuinconcerten in een heerlijke ambiance. Toegang is gratis. Aanvang 20.30 uur eindtijd 22.30 uur.
https://www.villapastorie.nl/

Tuinconcert Villa Pastorie

Villa Pastorie organiseert 4 spraakmakende tuinconcerten in een heerlijke ambiance. Toegang is gratis. Aanvang 20.30 uur eindtijd 22.30 uur.

https://www.villapastorie.nl/

Piushaven Ahoi

http://www.tilburgtewater.nl/piushaven-ahoi-op-26-en-27-mei/

Organisatie is in handen van Stichting Tilburg te Water, de smaakmakers in de Piushaven. Tilburgs meest aansprekende nautisch evenement.

Kom je naar het havenfeest?

De Piushaven bestaat dit jaar 95 jaar. Op zaterdagavond is er een concert op een drijvend podium. En op zondag is iedereen welkom op de gratis Water Open dag. Genoeg reden dus voor een nautisch feestje! Tijdens deze editie van Piushaven AHOI staat de Tilburgse waterrecreatie centraal.

Dit jaar is het ook al weer 20 jaar geleden dat de vrijwilligers van Stichting Thuishaven Tilburg definitieve afsluiting van de Piushaven wisten te voorkomen. De Tilburgse stadshaven is inmiddels van een verguisde en verwaarloosde industriehaven veranderd in een sprankelend stadsdeel waar het goed toeven is… en waar we in Tilburg trots op kunnen zijn!

Dus kom zaterdag 26 of zondag 27 mei naar de Piushaven!

Zaterdagavond 26 mei: Het Rosenberg Trio, Sur le Ponton

Het beroemde Rosenberg Trio speelt op een drijvend podium in de Piushaven. Publiek kan zowel vanaf de kant, maar ook in bootjes genieten van dit bijzonder sfeervolle concert. Vanaf 19 uur is het terrein rondom de korte havenarm van de Piushaven open, om 20 uur start het voorprogramma met flamenco-gitarist Maurice Leenaars. Na de pauze steekt het Rosenberg Trio van wal met de Gipsy-jazz waarmee deze Nederlandse muzikanten de wereld hebben veroverd. Na het concert kan nog worden nagenoten op en langs het water. Het concert is mogelijk dankzij sponsoring en de kaartverkoop. Entreekaarten zijn vanaf 1 mei te reserveren via deze website en verkrijgbaar/af te halen bij Kade Living Havendijk 71.

‘Sur le Ponton… to De Pont!’ geeft het kaartje voor dit concert op het water ook gratis toegang tot het museum voor hedendaagse kunst De Pont.

Zondag 27 mei: Piushaven AHOI Water open dag

Kom zondag 27 mei naar de ‘Water Open dag’ in en om de Piushaven. Het startsein is om 11u met de intocht van alle deelnemende vaartuigen. Het programma duurt tot 17 uur.

Alles wat Tilburg als havenstad te bieden heeft, presenteert zich: De Tilburgse museumhaven, Kanoclub Tilburg, surf- en supclub BBsurfers, rafters van Forward Motion, burgerroeivereniging TOR, studentenroeivereniging VIDAR, watersportvereniging TWV etc… en ook de 5 boot-verhuurders die Tilburg inmiddels rijk is.

Er zijn ook enkele historische binnenvaartschepen te gast. En er zijn diverse vaarmogelijkheden en demonstraties, waaronder laad- en losactiviteiten. Verder zijn er rondleidingen en vaarten met gids langs de natuur of langs de schepen van de museumhaven. Verdeeld over de haven vind je muziek en theater, voor elk wat wils: van singer-songwriter tot loungemuziek, van barbershop-koortje tot bigband… en van tangosalon tot schipperskoor! Verder zijn er veel gezellige terrassen én een aantal ondernemers rondom de Piushaven houdt ook Open Dag.

Kinderen kunnen met een een ‘Piushavenpaspoortje’ deelnemen aan een uitgebreid kinderprogramma. Het paspoortje is gratis verkrijgbaar bij alle kinderactiviteiten. Spaar je 10 stempels, dan krijg je een leuke prijs

Marathon Tilburg

Op 13 mei vindt de 2e editie van de Marathon Tilburg plaats. De Mooiste loop van Tilburg volgens deelnemers. Er is een keuze tussen een hele, halve en een kwart marathon. Het begint om 09.30 uur en in de Piushaven komen ze om 10.00 uur voorbij. Meer informatie http://www.marathon-tilburg.nl

Aspergetour Horeca Piushaven

Vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur vindt bij diverse horecabedrijven in de Piushaven de jaarlijkse aspergetour plaats.
Zie verder http://piushavenwerkt.nl/agenda/

Piushaven Tilburg - Koningsdag ontbijt 2018

Koningsontbijt Piushaven

Het was een heuse voltreffer vorig jaar. Dus ook in 2018 viert de Piushaven Koningsdag met een majestueus ontbijt. Het gezelligste ooit! Koningsontbijt aan de Piushaven: eitje, croissantje, broodje, kaas en ook honing van onze stadsimker, Schrobbelèr als afsluitertje (en om op te warmen), allemaal ingredienten op meterslange tafels waar ruim 500 Tilburgers zullen aanschuiven. […]

Piushaven Tilburg - Bevrijdingsdag concert 2018

Bevrijdingsconcert

Het Oranje Comité Tilburg organiseert op zaterdag 5 mei om 20.30 uur het Piushaven Bevrijdingsconcert samen met de gemeente Tilburg. Afgelopen jaar werd op initiatief van onze burgemeester, de viering van de 70-jarige bevrijding van Nederland extra feestelijk met een groots bevrijdingsconcert onder de aandacht van de Tilburgse bevolking gebracht. Naar aanleiding van de buitengewoon positieve reacties […]