EMS-studio aan Piushaven geopend

Onlangs is in Tilburg aan de Piushaven achter brug D’n Ophef naast De havenmeester een studio voor Electronic Muscle Stimulation (EMS), onder de naam Lobby, geopend. Het is de eerste EMS-studio in Tilburg nadat deze nieuwste ‘work-out’ trend vanuit Duitsland naar de randstad is overgewaaid.

Met een vader die marathons loopt en met gemak naar Rome of Praag fietst, is het sporten er bij Jeroen Uithof (41) met de paplepel ingegoten. Als fanatiek sporter die altijd tot het uiterste wil gaan, heeft Jeroen besloten om een bedrijf te beginnen wat zich richt op de spieren in ons lichaam. Met een opleiding anatomie en fysiologie aan het Nifaa weet hij hoe hij spieren optimaal versterkt en waar hij op moet letten bij klanten met speciale wensen en/of beperkingen.

Elektrische spierstimulatie, ook wel EMS genoemd, is een vorm van spiertraining waarbij elektrische impulsen door elektroden via de huid in de spieren terecht komen. Tijdens de sessie worden diverse oefeningen uitgevoerd waardoor de spieren aangespannen worden. Elektrische spierstimulatie wordt ook toegepast bij therapeutische behandelingen, maar wordt ook steeds meer gebruikt als aanvulling op- of vervanging van sport. De sessies duren 20 minuten maar hebben het effect van zes uur intensief sporten.

Voor Jeroen staat één ding voorop tijdens de oefeningen en dat is tevens zijn lijfspreuk: “the question is, are we focused enough?” . Hij bedoelt hiermee dat het effect groter is naarmate de spieren goed aangespannen worden.

 Op 22 september is Lobby geopend onder het gebouw “De Havenmeester” in de Piushaven. Op zondag 5 oktober vindt de officiële opening plaats.

Meer informatie op www.lobby20.nl


Speciale openingsactie: tot en met 31 oktober éénmalige gratis proefles!

Het bericht EMS-studio aan Piushaven geopend verscheen eerst op Piushaven.