Eerste Stadsfotograaf Tilburg wordt vrijdag geïnstalleerd met expositie in de Piushaven

Evi de Werd mag zich een jaar lang de eerste stadsfotograaf van Tilburg noemen. Op vrijdag 19 januari wordt ze officieel geïnstalleerd tijdens de opening van de expositie met de 13 beste foto’s van de verkiezing. De plechtigheid vindt plaats in Falcon en is openbaar en gratis te bezoeken.

Via Instagram opende Citymarketing Tilburg deze winter de jacht op de eerste stadsfotograaf van de stad. Verschillende professionele- en hobbyfotografen gingen aan de slag en plaatsten pakkende foto’s op Instagram. Uit vele inzendingen is Evi de Werd door juryleden Jan van Eijndhoven (fotograaf), Camiel Donders (fotograaf), Judith van Loon (Piushaven Levend Podium), Stefan van Aarle (kwartiermaker Tilburgse binnenstad), Ben Smit (citymarketeer) en Ivan Mols (directeur Tilburg.com) na lang juryberaad uitgekozen.

Ben Smit (citymarketeer Bewoners & Bezoekers): “Gaaf om te zien hoe Tilburg er anno 2018 bij staat door de ogen van fotografen; mooi, in transitie, vernieuwend, verbindend, daadkrachtig en bruisend. De foto van Evi zou zo een anzichtkaart van vroeger kunnen zijn, prachtige setting, compositie en momentopname. Terechte stadsfotograaf!”

Naast het werk van Evi de Werd, zijn de foto’s van mede-finalisten Olga Stuart Brett, Chris Oomes, Git van den Boer, Freddie de Roeck en Myriam Suarez Sosa te zien. De officiele installatie én opening vindt plaats op 19 januari 2018 van 16.00 tot 19.00uur in Falcon aan de Piushaven. De expositie duurt twee weken en is gratis te bezoeken.

Het bericht Eerste Stadsfotograaf Tilburg wordt vrijdag geïnstalleerd met expositie in de Piushaven verscheen eerst op Piushaven.