Drijf in Filmavonden

Dit jaar zijn de bekende Drijf In filmavonden in de Piushaven op de laatste twee donderdagavonden in augustus en de eerste donderdag van september. Dobberend in een bootje of kijkend vanaf de kade zie je deze zomer mooie Filmhuis films over verbinding en vriendschap. Een zitplaats op de kade of in een bootje huren is mogelijk, wel vooraf reserveren en betalen bij Ontdek Tilburg.

Let op: Bij aanhoudende regen en/of windstoten harder dan windkracht 4 gaat de Drijf In filmavond niet door. Indien de film niet doorgaat wordt het die dag om 16.30u op piushaven.nl en facebook vermeld.

Stoel of boot huren
Vanaf dit jaar zijn er 100 stoelen op de kade te huur, met het beste zicht,  voor € 6,50 per persoon. Tevens 110 zitplaatsen in een bootje voor € 10,00 per persoon. Graag vooraf reserveren.
Het is ook mogelijk zelf een stoel of kussen mee te nemen, dan zit je wel iets verder weg van het scherm.
Uiteraard mag je ook met je eigen (rubber)boot komen.

Help mee de Drijf In filmavonden te laten bestaan
Omdat Piushaven Levend Podium afhankelijk is van subsidiegelden, die teruglopen, zoeken we naar een andere manieren om deze bijzondere avonden met film op het water financieel mogelijk te maken. Naast sponsoren en adverteerders moeten we ook bezoekers mee laten betalen. De mogelijkheid blijft bestaan om je eigen stoel mee te brengen, maar de huurstoelen voor € 6,50 staan op de beste zichtplaatsen.

Traditiegetrouw selecteert Solar Cinema altijd een korte voorfilm voor al haar filmvertoningen.

20 augustus
Voorfilm:
De laatste brugwachter – Lidi Toepel
De jonge Daan is alle dagen thuis met zijn werkloze moeder en is gek van boten. Een ontmoeting van Daan met de brugwachter van Tilburg brengt een onverwachte uitkomst met zich mee.

Hoofdfilm: 21.15 uur  SOUL KITCHEN  regie: Fatih Akin

Zinos is een Griekse Duitser en runt een eetcafé in Hamburg. Met boycottende klanten, een aartsluie broer en
zijn vriendin die hem verlaten heeft loopt zijn leven nu niet bepaald op rolletjes. Om orde op zaken te stellen en hun restaurant Soul Kitchen te behouden zullen de broers moeten gaan samenwerken in plaats van ruziemaken.
Duur: 95 min.

soul_kitchen_20000055_st_1_s-high

27 augustus
Voorfilm:
Timber – Nils Hedinger – animatie – 5.35 min – CH
Op een koude winter avond is een groep boomstammen naarstig op zoek naar warmte. Als ze zich realiseren dat ze zelf het enige brandhout zijn wordt het hen letterlijk heet onder de voeten.

Hoofdfilm: 21.15 uur  THE LUNCHBOX  regie: Ritesh Batra
Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Slumdog Millionaire, Life of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois.
Duur: 104 min.

Pride

3 september
Voorfilm:
Möbius – Ties van der Mede
Alles in beweging is verbonden. Beweging zal altijd bestaan, zonder zou niks zich ontwikkelen. Er zou geen gevolg of tijd zijn.

Hoofdfilm: 21.15 uur  PRIDE   regie: Matthew Warchus

Onweerstaanbare film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het is zomer 1984 – Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. De bewoners van een mijnwerkersstadje in Wales krijgen de verrassing van hun leven als hun staking wordt ondersteund door een groep homoseksuele en lesbische activisten. De mijnwerkersbond zit niet te wachten op de financiële steun van deze groep, dus de activisten besluiten hun donatie persoonlijk af te leveren in de binnenlanden van Wales. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.
Duur: 120 min.

the_lunchbox_26006360_ps_1_s-high

Data: donderdagavonden 20, 27 augustus en 3 september
Tijd: 21.15 uur
Locatie: Middenpier Hopliedenkade
Meer informatie: www.tilburgtewater.nl, www.solarcinema.org, www.ontdektilburg.nl
Reserveren: info@ontdektilburg.nl, 013- 7009704

Het bericht Drijf in Filmavonden verscheen eerst op Piushaven.