Drijf In filmavond: Pride

Vorige week viel de Drijf In filmavond helaas in het water.
We hopen voor 3 september op een mooie zomeravond om iedereen die al een kaartje had voor 27 augustus donderdag 3 september nog te laten genieten van de laatste film dit seizoen.
Dus pomp je rubberbootje weer op of reserveer snel een stoel of bootzitplaats zodat je een goed plekje hebt om Pride te zien. Locatie is dit jaar de middenpier aan de Hopliedenkade.

3 september. 21.15 uur  PRIDE   regie: Matthew Warchus

Onweerstaanbare film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het is zomer 1984 – Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. De bewoners van een mijnwerkersstadje in Wales krijgen de verrassing van hun leven als hun staking wordt ondersteund door een groep homoseksuele en lesbische activisten. De mijnwerkersbond zit niet te wachten op de financiële steun van deze groep, dus de activisten besluiten hun donatie persoonlijk af te leveren in de binnenlanden van Wales. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel. 120 min.

Stoel of boot huren
Vanaf dit jaar zijn er 80 stoelen op de kade te huur, met het beste zicht, voor € 6,50 per persoon.
Nog luxer is een zitplaats op het ponton, ook voor € 6,50. Hier is echter maar plaats voor 20 personen.
Ook zijn er weer 110 zitplaatsen in boten te verkrijgen voor € 10,00 per persoon. Graag vooraf reserveren via e:info@ontdektilburg.nl of t:013- 7009704. Eigen hapje en drankje meenemen mag.

Wie maakt het leukste filmpje van de Drijf In Filmavonden in de Piushaven?
SBS 6 heeft op 20 augustus een reportage van de eerste Drijf In filmavond gemaakt. Dit is uitgezonden bij Nederland Presenteert op 30 augustus. Zondag 6  september om 12.00u is de herhaling te zien. Wat ze bij SBS 6 kunnen, kan menig Tilburger ook! Piushaven Levend Podium en Solar Cinema roepen amateur filmers op om een zo aansprekend mogelijk filmpje van de authentieke Drijf In Filmavonden te maken. Kom met je telefoon of camera a.s. donderdag naar de middenpier en filmen maar. Wie is de beste regisseur én aditor? Zet je filmpje op you tube en mail een link naar judith.van.loon@tilburg.nl. De maker van het beste filmpje mag in 2016 gratis film kijken vanaf boot of ponton!

De Drijf In Filmavonden worden mede mogelijk gemaakt door Piushaven Levend Podium en de gemeente Tilburg. In samenwerking met Solar Cinema, Tilburg te Water en Ontdek Tilburg.

Het bericht Drijf In filmavond: Pride verscheen eerst op Piushaven.