Op zondag 11 september 2016 vindt voor de vijfde keer in de Piushaven het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival!
Teams van 17 en 9 personen gaan de onderlinge strijd aan in grote en kleine drakenboten, racend over het water op het ritme van luid tromgeroffel.

Deze eerste lustrum editie wordt weer georganiseerd door de verenigde Horeca Piushaven, met steun van Piushaven Levend Podium.
Het gaat bij dit sportieve evenement vooral om samenwerking, teamspirit en plezier op en rond het water.  Iets dat de ondernemers in de Piushaven ook met elkaar gemeen  hebben.

Drakenrace voor bedrijven
17 Bedrijven met een team van 17 personen nemen deel in de grote drakenboten.
In 2015 versloeg het krachtige team van Heavens Kitchen de roeiers van Van den Berselaar in de finale. Gaat Heavens Kitchen weer winnen dit jaar?
Naast oude bekenden  Connexie,  MM Printing, café Burgemeester Jansen,  Doncurado | Quick Carwash | Kruijssen Bouwbegeleiding, Heavens Kitchen en de Ronde Tafel zijn er ook nieuwe teams die in een grote drakenboot stappen.  Koen de Jong Soepen, Van der Weegen,  AaBe Fabriek, lbb -Naber Woning makelaars, GVT Logistisc, Strikolith, It Fits, Ericsson, Van der Zanden en Shinzo.

Drakenrace voor wijk-, verenigingen- , vrienden- en familieteams
Dit jaar kunnen voor de tweede keer ook particulieren met een verenigings-,  wijk-,  vrienden-, of familieteam van 9 personen meedoen. Zo’n 10 teams racen in een kleine boot mee voor de winst. Deelnemers zijn o.a.  Cv De Jassen, Gemeente Tilburg, Neoli, Totally Chaos, Rebelse Egels, Piushaven boot, Veemarktkwartier boot, Golden Dragons, Niet te snel, Draken van Vrouwen  en de Groene Draeck.

Feest voor het publiek
Om 12.00 uur begint het festival en vanaf 13.00 uur barst de race los. Niet alleen voor deelnemers, maar ook voor toeschouwers is er genoeg te beleven in de Piushaven. Geniet van een drankje en hapje bij een van de horecapunten of terrassen, terwijl de kinderen spelen in het speciaal voor hen ingerichte speeldorp op en rond de middenpier. Niet alleen bij de races en organisatie draait het om een goede samenwerking en teamwork. Ook de presentatie van het hele evenement gaat dit jaar in deze sfeer mee. Bekende Tilburger Rens Merkelbach wordt de commentator samen met zijn oud collega (en tevens nieuwe Piushaven horeca collega) Joris van Corven van De Visserij. Dat wordt een feestelijk eerste lustrum!

Dus kom deze krijgers toejuichen en dompel je voor één dag onder in Aziatische sferen!

Datum en tijd: zondag 11 september 12.00-18.00
Locatie: Piushaven
Meer informatie: www.piushavendrakenbootfestival.nl

Het bericht Drakenbootfestival verscheen eerst op Piushaven.