Drakenboot festival 2019 in de piushaven

Op zondag 8 september vindt de achtste editie van het Piushaven Drakenboot Festival plaats. Bedrijventeams nemen het in de grote boten tegen elkaar op in spannende races in echte drakenboten. Maar ook vriendenteams, verenigingen en sportclubs zijn van harte welkom om de strijd aan te gaan in kleinere drakenboten.

Verschillende boten

De races worden gehouden met twee varianten boten. De grote boten zijn speciaal voor bedrijven en bieden ruimte aan zestien roeiers en één trommelaar die het ritme bepaalt. De kleine boten zijn bedoeld voor vriendengroepen en verenigingen. Deze boten worden gevuld met acht roeiers en één trommelaar. Spanning, teambuilding, snelheid, spektakel en gezelligheid staan ook dit jaar weer centraal.

Wie durft?

Welke (bedrijfs)namen er straks door de Piushaven schalmen wil de organisatie nog niet kwijt. “We hebben al de nodige inschrijvingen ontvangen, maar we hebben nog ruimte voor teams die het aandurven,” zegt Peters. Het Drakenboot Festival is dus nog op zoek naar bedrijven die de uitdaging aandurven. “En niet alleen krachtpatsers en lefgozers dagen we uit. Juist de roeiers die niet het allersterkst zijn maar de techniek goed toepassen van het gelijktijdig roeien, blijken de snelste deelnemers.”

Extra informatie

Zondag 8 september 2019
Vanaf 12:00 uur
In de Piushaven in Tilburg