De Piushaven in zandsculpturen op het Stadsstrand

“Kom zandfabrieken”, ontdek en bouw mee aan de Piushaven

Charlotte Maas, student Fontys Master Kunsteducatie, werkt aan een bijzondere opdracht over de Piushaven waarin erfgoed en publieksparticipatie centraal staan. Na zich verdiept te hebben in de historie van de Piushaven en Piushaven Levend Podium, zijn er een aantal ideeën voorbij gekomen, waarvan er een is blijven hangen. De Zandfabriek!

Oude en nieuwe Piushaven monumenten tot 2 meter hoog in zand
Op het Stadsstrand gaat Charlotte een zandsculptuur bouwen en gratis zandsculptuurworkshops geven aan kinderen. Tijdens de workshops worden deelnemers geïnspireerd door het erfgoed van de Piushaven en Jeruzalem, waar veel ontwikkeld wordt. In de sculptuur krijgen verschillende historische gebouwen en oude iconen uit de Piushaven vorm. Charlotte realiseert dit i.s.m. drie heel enthousiaste zandsculptuur kunstenaars van atelier Vandre uit Helmond. Er ontstaan zandsculpturen van Burgemeester Jansen/Havenzicht, Shinzo/Graanhandel Teurlings- de Jong, Rijksmonument Graanhandel van Loon, AaBe fabriek met zijn oude schilddaken en schoorsteen, de IJzergieterij, sleepboot Elko, Villa Pastorie, Den Ophef, de Brugwachter en Huize Moerenburg.

Samen bouwen aan de haven
Het doel van het project: De stad meer met de natuur  verbinden, kinderen en andere bezoekers op een vernieuwende manier kennis laten maken met het materiaal erfgoed van de Piushaven en “samen bouwen aan de haven”.  

Zaterdag 20 juni benefietdag tegen kinderkanker
Het project start zaterdag 20 juni 2015 met een demonstratie, tegelijkertijd met een benefiet voor kinderen met kanker Nathaniels Victory Foundation op het Stadsstrand van Tilburg: Waterjump! De sculptuur zijn het hele seizoen te bezichtigen. Dus “kom zandfabrieken”, ontdek en bouw mee aan de Piushaven!

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/dezandfabriek en www.lottkunsteducatie.nl/dezandfabriek

Het bericht De Piushaven in zandsculpturen op het Stadsstrand verscheen eerst op Piushaven.