De Piushaven krijgt een Grand Café

Op de kop van het nieuwe complex De Havenmeester tegenover de brug “Den Ophef” opent medio juli Grand Café De Havenmeester; dé plek voor een gezellig en ongedwongen samenzijn aan de haven.

De Havenmeester grenst aan het nieuw aan te leggen parkje dat van de Havendijk doorloopt naar de Galjoenstraat. Initiatiefneemster van Grand Café de Havenmeester, Dominique van Berkel, 31 jaar vertelt: “Ik had geen betere locatie kunnen vinden. Ik heb het gebied langzaam zien uitgroeien tot een van de gewildste, maar vooral meest bruisende plekken in de stad. Wat ik aan de Piushaven zo bijzonder vind, is het ongedwongen samenkomen van de wijkbewoners met de overige stadsbewoners; deze samensmelting geeft iets unieks, een stedelijk dorpsgevoel. Hier wil ik met Grand Café de Havenmeester dan ook op inspelen door een fijne plek te bieden waar zowel de wijkbewoners als de andere stadsbewoners welkom zijn en zich thuis en op hun gemak voelen. De Havenmeester wordt de plek waar je met vrienden, familie, buren en collega’s naartoe gaat voor een goede kop koffie, een lekkere lunch, een drankje met een bite, of een diner.”

De komende maanden krijgt Dominique het bijzonder druk. Als het meezit kunnen we in juli open, dan pikken we nog mooi een stukje van het zomerseizoen mee met allerlei bruisende activiteiten in de Piushaven. Omdat ons terras straks grenst aan een parkje met een podium, willen wij in de warme maanden zorgen voor een picknick arrangement zodat je met vrienden en familie lekker ongedwongen, op het grasveldje kunt gaan zitten voor het nuttigen van een vers bereidde brunch/ lunch. Je krijgt dan een gevulde mand mee, een gezellig groot kleed en hopelijk krijgen we het ook nog eens voor elkaar om het podium te voorzien van muziek.”

Ook wat betreft de kaart kun je je hart ophalen. Er wordt straks zoveel mogelijk samengewerkt met vaste lokale leveranciers en seizoensgebonden streekproducten. Vers en eerlijk eten staat bij Grand café de Havenmeester namelijk hoog in het vaandel. Van huisgebakken taart, tot vers belegd brood, rijk gevulde salades en eerlijk vlees van locale leveranciers.

Daarnaast is er een ruim assortiment speciaal bieren, diverse lekkere wijnen en borrelgarnituur.

Nieuwsgierig geworden?
Je kunt de vorderingen volgen op de facebook pagina: www.facebook.com/HavenmeesterTilburg

Het bericht De Piushaven krijgt een Grand Café verscheen eerst op Piushaven.