De Burgerij begint De Visserij aan zuidkant Piushaven

Het voormalig Satudarah-clubhuis aan de zuidkant van de Piushaven wordt visrestaurant De Visserij. Het verloederde pand wordt tot eind 2019 een tijdelijk restaurant, met aan het roer de mannen van brasserie en delicatessenwinkel De Burgerij aan de Noordstraat.

De komende maanden wordt de oude garage, waar motorclub Satudarah tot voor enkele jaren terug het clubhuis had, omgebouwd tot ‘een bijzondere eetgelegenheid’ gespecialiseerd in zeevruchten en verse vis.

De Visserij, met terras aan het water, ‘wordt geen gelikt restaurant, maar laagdrempelig en met de binnen/buiten sfeer van een rauwe visserskade.’ Het pand wordt niet verbouwd, maar op een ‘verrassende manier’ opgekalefaterd. Na Villa Pastorie betreft het een van de eerste initiatieven aan ‘de overkant’ van de haven. “Het is een optelsom, zo worden verschillende problemen in één keer opgelost”, vertelt Toine van Corven van De Burgerij. “Het plan van Triborgh voor nieuwbouw aan die zijde liep vertraging op en dat punt ligt er anders nog lange tijd als lelijke puist bij. De Burgerij zit door de gemeente opgelegde beperkingen op de huidige locatie aan de limit en voor een andere Burgerij is het te vroeg. Dus kunnen we hier mooi aan de slag.”

Daarnaast zocht Stichting Thuishaven Tilburg na het verlaten van de IJzergieterij een nieuwe locatie voor de boten. “Die verhuizen nu samen met ons restaurant naar de locatie aan de Havendijk 36. En het duikcentrum zit er al. Zo krijg je een maritieme hoek. En dat is weer mooi nieuws voor de bewoners van de zuidkant die zich achtergesteld voelen.”

Opening
De Visserij is straks bedoeld voor zowel mensen met een ruimere als een smallere beurs, aldus Van Corven. “Van de allerbeste fruits de mer en bijpassende dranken tot een lekker gebakken (tong)scharretje met een betaalbaar pilsje aan de buurttafel.” De geplande opening van De Visserij is maart/april 2016.

De garage, die sinds het vertrek van de motorclub al enkele jaren staat te verpauperen, krijgt tot die tijd een horecabestemming. Bij succes is het de bedoeling dat De Visserij aan het eind van de rit wordt ‘opgetild’ naar ergens elders aan het water. De garage aan de Havendijk wordt dan gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Bron: Brabants Dagblad

Het bericht De Burgerij begint De Visserij aan zuidkant Piushaven verscheen eerst op Piushaven.