Brugwachters bij de Buren Met….. Koek, Wous, Kat & Trommel

Ze zijn al bijna niet meer weg te denken uit de tuin van Villa Pastorie aan de Hoevenseweg: de Brugwachters bij de Buren concerten. Onder auspiciën van Piushaven Levend Podium wordt de Villatuin ook deze zomer weer op vier donderdagavonden omgetoverd tot een gezellige muzikale lusthof.

Voor het eerste optreden op 26 mei blijven we dicht bij huis. Koek, Wous, Kat & Trommel is het Nederlandstalige duo Koek & Trommel dat voor deze gelegenheid met Wous en Kat wordt uitgebreid tot kwartet. “Ik ben Wous”, legt brugwachter en bassist Piet Maas uit, “en ik zal de bas-ukelele bespelen. Kat is Frederik Felix, die de bariton-ukelele ter hand neemt. Met Henk Koekkoek – Koek dus – op de ‘gewone’ ukelele wordt het een waarlijk ukelele-festijn. We spelen de Nederlandstalige luisterliedjes die Beewee ‘Trommel’ Nederkoorn zelf geschreven heeft, maar ook andere lekker in het gehoor liggende liedjes.”

Henri blijft…en Derrick zingt en schrijft
Wat staat er dit jaar nog meer op het programma? Piet Maas vertelt: “Hoewel we het zelf wel tijd vonden voor eens een keer iets anders, hebben we op veler verzoek toch ook dit jaar weer Elvis-coverband King Henry met zanger Henri Toonders geprogrammeerd, op 25 augustus. In juli is er vanwege de vakantie geen concert. Op 30 juni maakt singer/songwriter Derrick van Schie de intieme sfeer in de Villa-tuin nog intiemer met zijn prachtige liedjes.

Gasten zingen zelf bij Villa Pastorie
“Het laatste concert op 22 september wordt heel bijzonder”, vertelt Piet Maas, “want dan wordt iedereen die maar wil in de gelegenheid gesteld om zelf een lied te zingen, met begeleiding van de vaste huisband – de Villaband. Michel Deneef, de eigenaar van Villa Pastorie, heeft al toegezegd om dan ook een liedje te zingen!”

Wie in september zelf een lied wil zingen in de tuin van Villa Pastorie, kan zich opgeven via zinghetzelf@xs4all.nl.

Het bericht Brugwachters bij de Buren Met….. Koek, Wous, Kat & Trommel verscheen eerst op Piushaven.