Beleef de Piushaven in het donker

Tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober wordt aandacht gevraagd voor het overmatig gebruik van licht. Tilburg doet mee: rond de Piushaven gaat de verlichting tijdelijk uit.

Van 19.30 tot 21.30 uur zet de gemeente zoveel mogelijk openbare verlichting uit rond de plek waar de Piushaven aansluit op het Wilhelminakanaal. Er zijn gratis excursies vanaf 19:15 uur, zoals een natuurwandeling en een vaartocht met een fluisterboot. Het vertrekpunt is Villa Pastorie. Daar is om 21.30 uur ook een discussiebijeenkomst, georganiseerd door het milieucafé.

Gevolgen van te veel licht

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de natuur- en milieufederaties. Zij vragen aandacht voor de negatieve gevolgen van onnodig gebruik van licht. Die gevolgen gelden voor mensen, dieren, planten en zelfs voor de economie. Door bewust om te gaan met verlichting, kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid. De gemeente kijkt daarom ook kritisch naar het gebruik van verlichting in de openbare ruimte met als uitgangspunt: Licht waar het moet, donker waar het kan. Ook in en om de woning is het mogelijk verlichting te beperken, bijvoorbeeld door bewegingssensoren te gebruiken. Kijk voor meer informatie over de gevolgen van licht op www.nachtvandenacht.nl.

Het bericht Beleef de Piushaven in het donker verscheen eerst op Piushaven.