BRABANTNACHT

Ontdek Tilburg, de stad die bruist van creativiteit en bijzondere activiteiten. Jouw BrabantNacht start met een ontvangst op Tilburg Culinair. Daarna start voor jouw het Tilburgse avontuur!

Read full story

Stadstuinderij Tomatenproeverij

Zaterdag 23 september vanaf 11.00u Stadstuinderij Piushaven is een collectieve tuin van 1 hectare waar vrijwilligers samen biologische groenten verbouwen. Dit voorheen braakliggende terrein is omgetoverd tot een waar voedsel paradijs waar het goed toeven is voor plant, dier en mens. Dit seizoen heeft de Stadstuinderij wel twintig verschillende soorten tomaten verbouwd in een van […]

Read full story

Brugwachters bij de Buren concerten

Dit seizoen beklimmen de brugwachters zelf slechts één keer het podium in de tuin bij hun buren, tijdens het laatste concert van de serie: een Zing wè ge wilt-avond waarbij ze verschillende lokale vocale talenten begeleiden

Read full story

KinderBouwspeelplaats 2017

KinderBouwSpeelPlaats Piushaven is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit de wijken om de Piushaven.

Read full story

Een top editie van het Piushaven Drakenboot Festival

Met ruim 3.000 bezoekers en 31 teams was het topdrukte aan de Piushaven vandaag. Het publiek leefde mee met de inspanningen van de roeiers. Opzwepende muziek, ritmische trommels en de vrolijke duo presentatie van Joris en Rens droegen bij aan de sfeer. Winnaars grote drakenboot, dit jaar níet het team van Heavens Kitchten, maar…nieuwkomers……1. B-Me2. […]

Read full story

Ontwikkeling aan de zuidoever: energieneutraal, zonder gas, autodelen

Ontwikkelaar Triborgh werkt op dit moment aan een stedenbouwkundig plan wat ze eind 2017 willen presenteren.

Read full story

De Koopvaardij – nieuwbouw aan de Piushaven

W&L Vastgoed Holding B.V. is bezig met de aankoop van panden aan de Koopvaardijstraat en één aan de Piushaven. Twee van deze panden zijn nu nog eigendom van gemeente Tilburg en de andere panden zijn particulier eigendom.

Read full story

‘Smeltkroezen’ in het Juttheater aan de Galjoenstraat

Opening nieuwe seizoen van Smeltkroezen met weer een prettige combinatie van allerlei pluimage.

Een performance van ‘De Verzamelingen’ (Bouwjaar ’84) in het pocketpark Kempenaerplaats.

Read full story

Goed nieuws: Drakenboot Festival a.s. zondag gaat door!

Bericht van GGD en gemeente Tilburg: “Vrijwel zeker is er sprake van vogelbotulisme in de havenarm richting kanaal. Dit is niet schadelijk voor de mens. Het Drakenboot Festival kan doorgaan met inachtneming van de normale regels voor zwemmen in open water. Er is geen extra risico voor de volksgezondheid.”

Read full story

Piushaven Drakenboot Festival

Op zondag 10 september 2017 vindt naar verwachting voor de zesde keer in de Piushaven het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival!

Read full story