Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

Dichten op het water

Poëzie en muziek varen uit op een betoverende nazomeravond.
Een zwerm bootjes, fijnzinnige woorden en instrumentale noten in de schemering van een betonnen kathedraal, ademloos luisterende gezichten door zachte lichtjes beschenen…

Toch weer King Henry in Villa Pastorie

Derde Brugwachters bij de Buren concert op donderdag 25 augustus.

“Zelf vonden we het onderhand wel eens tijd worden voor wat ‘vers bloed’, maar de vele verzoeken die we van verschillende kanten kregen konden we niet naast ons neerleggen. Daarom wordt ook dit jaar weer een Brugwachters bij de Buren concert verzorgd door de Elvis-coverband King Henry”.

Brugwachters bij de Buren concerten

Er is een simpele reden dat de brugwachters van de Piushaven ook dit jaar weer een reeks van vier concerten geven in de tuin van hun buurman Villa Pastorie: het is gewoon iedere keer zo gezellig en de toegang is gratis!

T-Pride in de Piushaven

De kleinste gay parade van Nederland.
21 augustus om 13.00 uur is het zover; Dance, drink, show off & be proud tijdens de kleinste gay pride van Nederland. De Piushaven is het decor voor een kleurrijke botenparade en een feest op de kade. Respect en trots van en voor de gay-community voeren de boventoon.

Muziekfilms op het stadsstrand

Elke tweede donderdagavond van de maand organiseren Stadsstrand Waterjump en Pop-up Cinema de beste muziekfilms op het strand. Last van je buurman heb je niet: je stopt gewoon je voetjes in het zand, installeert je in je Fevertree strandstoel en zet je eigen hoofdtelefoon op. De film begint zodra de zon onder gaat. Op 14 juli, […]

Afsluitend vuurwerk kermis

De Tilburgse Kermis sluit af met een grote optocht vanaf de Heuvel naar de Piushaven. Daar wordt de kermis met een ritueel beëindigd door het te water laten van een kermissymbool. Tot slot een groots vuurwerk.

Theatrale ontmoetingsreis rond de Piushaven met Geer & Peer

Het entertainment duo wijst u tijdens deze rondleiding niet alleen op al het moois langs de haven, maar ze opent ook diverse deuren van bewoners en creatieve werkplaatsen.

Parking Piushaven geopend

Het openbare parkeerterrein ‘Parking Piushaven’ aan de Schoenerstraat is geopend.

Vluchtelingenverhalen op het strand

Op woensdag 20 juli praat het Wereldpodium op het Stadsstrand met twee bewoners van St. Jozefzorg

Oud Tilburgsch Fiets Duiken

zèède gevalle? nèè zôo stap ik aaltij van mènne fiets aaf! Wie is er niet groot mee geworden? Het zondagmiddag spel waarbij waaghalzen zichzelf van een meterslange baan lieten katapulteren in zelf gemaakte voertuigen. Het gaat hier natuurlijk om ‘Te land, ter zee en in de lucht’, een televisieprogramma waar eenieder met nostalgische gevoelens naar […]