Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

Surprisestress??

Ook dit jaar staat het fablabsintercrisisteam klaar om je te helpen bij het in elkaar sleutelen en personaliseren van cadeau’s en surprises! Van 12.00 tot 17.00 uur ben je welkom aan de Galjoenstraat. Machinegebruk is deze dag gratis! Meer informatie

Sinterklaas in Tilburg

Zondag 16 november komt Sinterklaas aan in de Piushaven. Vanaf 11.00 uur zijn er activiteiten in het park aan de Vendeliersstraat. Om 12.00 uur komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan ter hoogte van de Tamboerskade.

Duvel(tjes)markt

Deze markt richt zich met name op gezinnen. Tweedehands kinderkleding, kindercadeautjes, kinderkunst, speelgoed en kinderworkshops.

Duvelmarkt

De Duvelmarkt is een markt die zich richt op iedereen die van betaalbare kleding, kunst en kado’s houdt. Uniek, nieuw, tweedehands en vintage.

Hardy’s tour of beauty: Christmas Shopping

Zondag 23 november van 16.00 tot 20.00 uur kunt u christmas shoppen langs de Piushaven (Havendijk 28).

Een Wereldstad in de Piushaven

Tijdens de herfstvakantie werd de hele wereld gebouwd door kinderen uit de omgeving van de Piushaven. Brabants Dagblad schreef hier een leuk stuk over.

Weekend van de Wetenschap

Tijdens het weekend van de Wetenschap kun je in onze eXtra Large digitale werkplaats alles van dichtbij komen bekijken en zelf dingen maken en beleven.

Bouwjaar 84

Op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober spelen we de voorstelling Dus We Dansen op de BOUWplaats in de Galjoenstraat.

​Vluchtelingenverhalen op het strand: Peterson Ssendi

Het Wereldpodium praat met een ‘avonturier’ uit een ver land over zijn of haar vlucht, over nieuwe dromen en oude angsten. De gesprekken met de (oud)vluchtelingen vinden plaats op het stadsstrand bij een oude vluchtelingenboot, onder de sterrenhemel bij het knapperend kampvuur. Het gesprek wordt afgewisseld met muziek, ook verzorgd door een vluchteling.

BOUWplaats is open

Een project in de Galjoenstraat Tilburg gericht op de ontwikkeling van de voormalige Janusloodsen tot creatief woon&werkgebied