Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

Sinterklaas in Tilburg

Op zondag 16 november komt Sinterklaas aan in Tilburg. Samen met ruim 150 pieten meert Pakjesboot 12a rond 12 uur aan in de Piushaven. De route wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Duvel(tjes)markt

Deze markt richt zich met name op gezinnen. Tweedehands kinderkleding, kindercadeautjes, kinderkunst, speelgoed en kinderworkshops.

WereldStad in de Piushaven

Tijdens de herfstvakantie wordt de hele wereld gebouwd door kinderen uit de omgeving van de Piushaven.

Duvelmarkt

De Duvelmarkt is een markt die zich richt op iedereen die van betaalbare kleding, kunst en kado’s houdt. Uniek, nieuw, tweedehands en vintage.

Weekend van de Wetenschap

Tijdens het weekend van de Wetenschap kun je in onze eXtra Large digitale werkplaats alles van dichtbij komen bekijken en zelf dingen maken en beleven.

Bouwjaar 84

Op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober spelen we de voorstelling Dus We Dansen op de BOUWplaats in de Galjoenstraat.

​Vluchtelingenverhalen op het strand: Peterson Ssendi

Het Wereldpodium praat met een ‘avonturier’ uit een ver land over zijn of haar vlucht, over nieuwe dromen en oude angsten. De gesprekken met de (oud)vluchtelingen vinden plaats op het stadsstrand bij een oude vluchtelingenboot, onder de sterrenhemel bij het knapperend kampvuur. Het gesprek wordt afgewisseld met muziek, ook verzorgd door een vluchteling.

BOUWplaats is open

Een project in de Galjoenstraat Tilburg gericht op de ontwikkeling van de voormalige Janusloodsen tot creatief woon&werkgebied

​Piushaven Ahoi

In het Open Monumentenweekend met als thema ‘de reis’  meert een aantal historische vaartuigen in de Piushaven aan. Tijdens dit nautische evenement wordt de Piushaven, de scheepvaart en het andere mobiele erfgoed weer eens in het zonnetje gezet. Het wordt net als in 2009 een combinatie van weg en watervervoer. We proberen naast de 14 historische binnenvaartschepen […]

Brugwachters bij de Buren Concert

Op de veranda in de sfeervolle tuin van Villa Pastorie vergasten de brugwachters het publiek op vier aangename muzikale avonden. 28 augustus de band waarin beide brugwachters spelen: King Henry!