Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

​Vluchtelingenverhalen op het strand

Het Wereldpodium praat drie avonden met een ‘avonturier’ uit een ver land over zijn of haar vlucht, over nieuwe dromen en oude angsten op het stadsstrand bij een oude vluchtelingenboot, onder de sterrenhemel bij het knapperend kampvuur. Het gesprek wordt afgewisseld met muziek, ook verzorgd door een vluchteling.

​Dag van de Bouw

Het appartementencomplex Houbenstaete in Nieuw Jeruzalem is door woningcorporatie Tiwos samen met de toekomstige bewoners ontworpen.

Bazouq Buiten en Natuurmarkt

Op de Bazouq kun je je hart ophalen aan een divers, duurzaam en creatief aanbod van mode, sieraden, vintage, huis en tuin inrichting, mode-accessoires, spiritualiteit, wellness, en innovatie. Luister naar sfeervolle akoestische muziek. Dompel onder in de sfeer van lange zomerdagen en –avonden.

Klassiek aan de kade

Een klinkend initiatief van Piushaven Levend Podium, Biku en Souvenir kamermuziek met medewerking van Fontys en het Euregio Jeugd Orkest. Drie koffieconcerten in de Piushaven met ” Kamermuziek op ‘t water”.

KinderBouwSpeelplaats

Van 20 t/m 24 oktober is het weer tijd voor KinderBouwSpeelPlaats. Meer dan een gewone bouwspeelplaats! Op zoek naar Vrijwilligers…

​Vluchtelingenverhalen op het strand

Het Wereldpodium praat drie avonden met een ‘avonturier’ uit een ver land over zijn of haar vlucht, over nieuwe dromen en oude angsten. De gesprekken met de (oud)vluchtelingen vinden plaats op het stadsstrand bij een oude vluchtelingenboot, onder de sterrenhemel bij het knapperend kampvuur. Het gesprek wordt afgewisseld met muziek, ook verzorgd door een vluchteling.

​Piushaven Ahoi

In het Open Monumentenweekend met als thema ‘de reis’  meert een aantal historische vaartuigen in de Piushaven aan. Tijdens dit nautische evenement wordt de Piushaven, de scheepvaart en het andere mobiele erfgoed weer eens in het zonnetje gezet. Het wordt net als in 2009 een combinatie van weg en watervervoer. We proberen naast de 14 historische binnenvaartschepen […]

​Bazouq Buiten Dagmarkt

de markt met beleving BAZOUQTilburg strijkt neer in de Piushaven. BAZOUQBuiten draait om genieten voor iedereen, voor jong en oud, stelletjes, gezinnen met kinderen, voor iedereen is er van alles te zien, te voelen te proeven en te beleven. Op de zondag Bazouq kun je je hart ophalen aan een divers, duurzaam en creatief aanbod […]

​DrakenbootFestival

Zondag 31 Augustus organiseert de Junior Kamer Hart van Brabant wederom het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken: het Drakenboot Festival. Verschillende teams van 9 of 17 personen roeien in Chinese drakenboten en maken over 200 meter uit wie er met de prijs vandoor gaat. Bedrijven, vriendengroepen, wijken, families; iedereen kan een team samenstellen! Aanmelden […]

​Sous le Pont varend concert

foto: JohnVfotografie