Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

KinderBouwSpeelplaats

KinderBouwSpeelPlaats Piushaven is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit de wijken om de Piushaven. De tijdelijke bouwspeelplaats heeft als doel kinderen op een actieve manier te betrekken bij het bouwen en de veranderingen in het gebied. Het thema dit jaar is RecycleStad. Bouw mee aan een […]

Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven

Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven: met pianoduo Sivan Silver en Gil Garburg i.s.m. Souvenir des Montagnards 18 september van 15.30 u tot 17.00u Dinsdag 20 september staat het Israëlische pianoduo Silver en Garburg uit Berlijn in Theaters Tilburg, als opening van het nieuwe concertseizoen i.s.m. Souvenir des Montagnards. Speciaal voor de Piushaven programmeert Souvenir des […]

Drakenbootfestival

Op zondag 11 september 2016 vindt voor de vijfde keer in de Piushaven het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival!

Dicht op het water

Poëzie en muziek varen uit op een betoverende nazomeravond.
Een zwerm bootjes, fijnzinnige woorden en instrumentale noten in de schemering van een betonnen kathedraal, ademloos luisterende gezichten door zachte lichtjes beschenen…

Toch weer King Henry in Villa Pastorie

Derde Brugwachters bij de Buren concert op donderdag 25 augustus.

“Zelf vonden we het onderhand wel eens tijd worden voor wat ‘vers bloed’, maar de vele verzoeken die we van verschillende kanten kregen konden we niet naast ons neerleggen. Daarom wordt ook dit jaar weer een Brugwachters bij de Buren concert verzorgd door de Elvis-coverband King Henry”.

Brugwachters bij de Buren concerten

Er is een simpele reden dat de brugwachters van de Piushaven ook dit jaar weer een reeks van vier concerten geven in de tuin van hun buurman Villa Pastorie: het is gewoon iedere keer zo gezellig en de toegang is gratis!

T-Pride in de Piushaven

De kleinste gay parade van Nederland.
21 augustus om 13.00 uur is het zover; Dance, drink, show off & be proud tijdens de kleinste gay pride van Nederland. De Piushaven is het decor voor een kleurrijke botenparade en een feest op de kade. Respect en trots van en voor de gay-community voeren de boventoon.

Muziekfilms op het stadsstrand

Elke tweede donderdagavond van de maand organiseren Stadsstrand Waterjump en Pop-up Cinema de beste muziekfilms op het strand. Last van je buurman heb je niet: je stopt gewoon je voetjes in het zand, installeert je in je Fevertree strandstoel en zet je eigen hoofdtelefoon op. De film begint zodra de zon onder gaat. Op 14 juli, […]

Afsluitend vuurwerk kermis

De Tilburgse Kermis sluit af met een grote optocht vanaf de Heuvel naar de Piushaven. Daar wordt de kermis met een ritueel beëindigd door het te water laten van een kermissymbool. Tot slot een groots vuurwerk.

Theatrale ontmoetingsreis rond de Piushaven met Geer & Peer

Het entertainment duo wijst u tijdens deze rondleiding niet alleen op al het moois langs de haven, maar ze opent ook diverse deuren van bewoners en creatieve werkplaatsen.