Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

Pizzavaarttocht

Varend genieten van de natuur, de rust van het water, je drankje… en overheerlijke verse pizza!

Wandelvaarttocht

Wandelvaartochten met Moerenburgkenners Gert Brunink (‘Mee naar Buiten’) en Marc Storms (‘de Kuierlat’), waarbij informatie informatie wordt gegeven over het buitengebied Moerenburg en over de Piushaven.

Stadsgidsvaartocht

Ervaar Tilburg te water, met als thema de geschiedenis van de Piushaven, het Wilhelminakanaal en opmerkelijke zaken die we onderweg tegenkomen.

Whiskey op het water

Op 12 juli kan je met ons het water op voor een whiskyproeverij. Met maximaal 12 whiskyliefhebbers vertrekken we vanuit de Piushaven en toeren al ruikend en proevend zo’n 2,5 uur rond Tilburg met de Waterlander van Stichting Tilburg te Water. Het thema is ‘water’. Water als belangrijk bestanddeel van whisky, maar ook als naamgever […]

Tapasvaart

Het Echte Spanje beleven op het water? Een hapje met een borreltje of een borreltje met een hapje, maar dan op een boot? Dat kan weer deze zomer!!

Kinderworkshop: Kom zandfabrieken!

Vanaf 20 juni is er op het Stadsstrand een zandsculptuur te zien. Aan dit grote zandkunstwerk hebben vijf kunstenaars twee dagen gewerkt. Wie goed kijkt kan er gebouwen uit de Piushaven in terug vinden! Wil jij ook weten hoe je een echt zandkunstwerk moet maken, schrijf je dan in voor een van de gratis workshops!

Doe mee met de kermisprocessie

Over drie weken is de kermis alweer voorbij. In een eervolle processie vol licht en muziek brengen we de ”Kermis 2015” van de Heuvelkerk naar zijn laatste rustplaats aan de Piushaven.

Officiele opening StadsTuinderij

A.s. vrijdag wordt StadsTuinderij Piushaven officieel geopend.

Piushaven Drakenboot Festival 2015

Op zondag 30 augustus vindt voor de vierde keer het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival.

Stadsnatuurwandeling

Doe mee aan de natuurstadswandeling in het kader van het project Bee-o-topen.