Evenementen

Piushaven bruist!

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een ‘levend podium’ voor allerlei evenementen en activiteiten. Veel initiatiefnemers hebben voor het vierde jaar op een rij de kans gegrepen om op deze unieke plek iets te organiseren. Hieronder ziet u een overzicht van alles wat bruist het komend seizoen!

Vrijdag 9 december gaat Bouwjaar ’84 weer SMELTKROEZEN

Tijdens het smeltkroezen, in het Juttheater, ligt de accent op het samenbrengen van verschillende acts uit verschillende culturele disciplines

27 november cultuurzondagmiddag bij Falcon aan de Piushaven

Een reeks diverse cultuurzondagmiddagen bij Falcon. Elke vierde zondag van de maand, gedurende najaar en winter, een andere culturele discipline in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falcon pand aan de Piushaven. Steeds i.s.m. culturele partners uit de stad. Optredens in huiskamerachtige settingMartin Huijbregts van Falcon en Fiori: “Als initiator en eigenaar willen we de […]

Piushaven Lichtjesfeest 2016

Op 10 december is de haven een sfeervol verlicht decor voor een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer. Voorafgaande om 19.00u een lampionnenoptocht voor de kinderen.

Intocht Sinterklaas

Op zondag 13 november 2016 komt Sinterklaas aan in Tilburg. Samen met zijn pieten meert Pakjesboot 12b rond 11.30 uur aan in de Piushaven ter hoogte van de voormalige Harense Smid.

Piushaven Boktour

Welkom bij de boktour langs de Piushaven. Geniet in elke zaak van een typisch heerlijk Bokbiertje. Proefglaasje met kleine bite voor 4,oo euro.

Cultuurzondagmiddag bij Falcon aan de Piushaven

Een reeks diverse cultuurzondagmiddagen bij Falcon. Elke vierde zondag van de maand, gedurende najaar en winter, een andere culturele discipline in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falcon pand aan de Piushaven. Steeds i.s.m. culturele partners uit de stad.

Oogstfeest StadsTuinderij Piushaven

Bent u benieuwd naar wat er allemaal gebeurt op dat terrein aan de Havendijk? En wilt u die veelgeprezen groenten en kruiden wel eens zelf proeven? Kom dan naar het Oogstfeest dat StadsTuinderij Piushaven speciaal organiseert voor alle buren in de Piushaven!

KinderBouwSpeelplaats Piushaven RecycleStad

KinderBouwSpeelPlaats Piushaven is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit de wijken om de Piushaven. De tijdelijke bouwspeelplaats heeft als doel kinderen op een actieve manier te betrekken bij het bouwen en de veranderingen in het gebied. Het thema dit jaar is RecycleStad. Bouw mee aan een […]

Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven

Falcon Cultuurzondagmiddag aan de Piushaven: met pianoduo Sivan Silver en Gil Garburg i.s.m. Souvenir des Montagnards 18 september van 15.30 u tot 17.00u Dinsdag 20 september staat het Israëlische pianoduo Silver en Garburg uit Berlijn in Theaters Tilburg, als opening van het nieuwe concertseizoen i.s.m. Souvenir des Montagnards. Speciaal voor de Piushaven programmeert Souvenir des […]

Drakenbootfestival

Op zondag 11 september 2016 vindt voor de vijfde keer in de Piushaven het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Piushaven Drakenboot Festival!